Invoegen veld <il>

Door het invoegen van een veld worden de gegevens van het veld als zichtbare tekst geplaatst.

Beschikbare velden

Als velden zijn beschikbaar (onderverdeeld in categorieën) de teksten uit de document eigenschappen van een project, bij de netwerkversie de gebruiker gegevens en bij een DunKalk licentie een aantal totalen uit de begroting.

Plaatsbaarheid

Velden kunnen alleen daar worden ingevoegd waar omschrijvingen zijn toegestaand. Indien de cursor op een ongeldige plaats staat, dan licht de OK knop niet op en kan geen veld worden geplaatst.

Kleur veld

Geplaatste velden zijn herkenbaar aan de kleur (standaard Lila), welke is in te stellen als gebruikersinstelling via menu ‘Instellingen, Gebruiker, Kleuren’ knop ‘Speciaal’. De oorsprong van een veld kan worden getoond door de muispijl te plaatsen op het veld, waarna een hinttekst verschijnt met de bronvermelding.