Het Duncan programma STABUText is speciaal ontwikkeld voor het opstellen van bouwbestekken. Vanuit de krachtige STABU systematiek wordt de gebruiker optimaal ondersteund in de software om adequaat een goed bestek op te stellen. Zo kan er gebruik worden gemaakt van o.a.

 • de STABUViewer, waarin de Online Catalogus van Ketenstandaard-Stabu wordt getoond. Deze viewer is qua vensters volledig sizeable en kan op een tweede scherm worden geplaatst, zodat het projectbestek volledig in zicht blijft op het hoofdscherm. Naast de overzichtelijke boomstructuur is er een krachtige zoekfunctie. Onder de motorkap maakt Duncan gebruik van de laatste techniek die Ketenstandaard biedt: de REST webservice.
 • een "full screen text editor" waarvan de Duncan programma's gebruik maken. Daardoor zijn de tekstverwerkende opties in STABUText zeer uitgebreid, zodat u naadloos kunt aansluiten op uw bureaustijl. Een paar mogelijkheden:
  - Ieder gewenst lettertype en -grootte
  - Knippen, kopieren, plakken, vet, cursief, onderstrepen, doorhalen en invoegen van opsommingtekens
  - Functies voor het plaatsen van eigen markeringen, opmerkingen en notities
  - Optimale uitlijning van STABU-vaste en -vrije teksten over de volle breedte van de PDF
  - Gebruik van zowel snelmenu's, sneltoetsen als knoppen mogelijk voor veelgebruikte acties
  - Volledig WYSIWYG ("What you see is what you get")
  - Zelf te definieren sjablonen (vgl. MS Word), o.a. voor bijlagen, voor-, tussen-, en eindbladen
  - Verschillende inspringfuncties voor het uitlijnen van teksten, incl. liniaal
  - Spellingscontrole met bouwkundige woordenlijst
  - Autocorrectie en Autotekst
 • referentiebestekken (alle eerder gemaakte projectbestekken en/of een moederbestek) om uit te kopieren. Snel op te roepen met één van de acht knoppen of met de combolijst op het lint.
 • krachtige zoekfuncties, standaard (CTRL F) en uitgebreid met een resultaatsvenster. Zoeken in zowel het geopende projectbestek als in de gekoppelde referenties.
 • zeer uitgebreide rapportage mogelijkheden, met kop- en voetteksten, direct naar PDF.
 • documenteigenschappen met eigen labels, logo per bestek
 • integratie met MS Office; extra bladen/bijlagen kunnen worden aangemaakt in Word/Excel/PDF en in STABUText worden geintegreerd. Bij de rapportage komt het resultaat in één PDF bestand.
 • compleet viewersysteem om te redigeren met externen
 • export bestek naar MS Excel of HTML
 • volledige ondersteuning voor uitwisseling met OSF

Onderstaande gallery geeft met screenshots een beeld van het programma. We komen graag in contact om een verdere toelichting te geven. Dat kan telefonisch i.c.m. TeamViewer of met een Teams sessie.